Ὁ Σεβασμιώτατος στό 1ο Δημοτικό Σχολεῖο Λυκοβρύσεως 2.12.2014

Τό 1ο Δημοτικό Σχολεῖο Λυκοβρύσεως ἐπισκέφθηκε τήν Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κύριλλος συνοδευόμενος ἀπό τόν ὑπεύθυνο καί μέλη τοῦ Γραφείου Νεότητος.

Τόν Σεβασμιώτατο ὑπεδέχθησαν στήν εἴσοδο τοῦ Σχολείου οἱ Ἐφημέριοι τῶν ὁμόρων ἐνοριῶν ὁ Διευθυντής τοῦ Σχολείου κ. Παντελής Νάσης, ὁ Πρόεδρος τοῦ Συλλόγου Γονέων καθώς καί ὁ Δήμαρχος Πεύκης-Λυκοβρύσεως κ. Τάσος Μαυρίδης. Ἡ ἐπίσκεψη πραγματοποιήθηκε στά πλαίσια τοῦ Προγράμματος ἀλληλοσεβασμοῦ, ἀγάπης καί εἰρηνικῆς ἐπίλυσης διαφορῶν μεταξύ τῶν μαθητῶν.

Κατ’ἀρχάς ὁ Σεβαμιώτατος μίλησε στό Σύλλογο τῶν διδασκόντων. Ἀναφέρθηκε στίς κοινές ρίζες τῆς Εὐρώπης ἀλλά καί στὀ γεγονός ὅτι δυστυχῶς σήμερα ἡ Εὐρωπαϊκή Ἔνωση ἀπέχει ἀπό τά ἰδεώδη τῶν ἰδρυτῶν της. Τόνισε ὅτι ἡ Ἐκκλησία ἀποτελεῖ σταθερή ἀξία στή διάρκεια τῶν αἰώνων, ἐνῶ οἱ ἰδεολογίες καί τά κόμματα ἔρχονται καί παρέρχονται. Στή συνέχεια ἀναφέρθηκε στό περιεχόμενο τῶν σχολικῶν βιβλίων τά ὁποία δυστυχῶς δέν βοηθοῦν τά παιδιά ν’ ἀναπτυχθοῦν σωστά. Κατέληξε λέγοντας ὅτι τό δόγμα καί ἡ πίστις τῆς Ἐκκλησίας παραμένουν ἀναλλοίωτα, ἀλλάζει ὅμως ὁ τρόπος προσεγγίσεως τῶν ἀνθρώπων. Στό τέλος τῆς συναντήσεως προσέφερε σέ ὅλους μία ἐπίκαιρη εὐλογία.

Ἀμέσως μετά οἱ μαθητές καί τό διδακτικό προσωπικό κατευθύνθησαν στήν αἴθουσα τοῦ Πολιτιστικοῦ Κέντρου τοῦ Δήμου. Ἐκεῖ ὁ Σεβασμιώτατος μέ πολύ ἀπλά λόγια μίλησε στούς μαθητές γιά τή γιορτή τῶν Χριστουγέννων καί τό πρόσωπο τοῦ Θεανθρώπου Χριστοῦ, τό ὁποῖο χώρισε τήν ἱστορία στά δύο. Τόνισε ὅτι ὁ Θεός ἦλθε στή γῆ γιά νά φέρει τήν ἀγάπη τήν εἰρήνη καί τή δικαιοσύνη. Τέλος κάλεσε τά παιδιά νά προσπαθήσουν νά ζοῦν εἰρηνικά μεταξύ τους μέ ἀγάπη καί τούς πρόσφερε μία βυζαντινή εἰκόνα τῆς γεννήσεως.

Εκτύπωση   Email