Ἐγκαίνια 2ου Δημοτικοῦ Σχολείου Νέας Μάκρης παρουσία τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερωνύμου

 Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β' πραγματοποιήθηκαν σήμερα 19 Ιανουαρίου 2024 τα εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης.

Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, ενώ παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε.) κ. Τιμολέων Κατσίπος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε. κ. Αθανάσιος Γιάνναρης. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Ιερολ. Αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Μπούτσης.
 
Στο πέρας του αγιασμού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και αναφέρθηκε στις σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις του σχολείου, ενώ ευχήθηκε να γίνουν και άλλα αντίστοιχα έργα, τα οποία προσφέρουν στη νεολαία «για την οποία πολλά ελπίζουμε και σε αυτήν πολλά στηρίζουμε».
 
Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την συγκίνησή του για τα εγκαίνια του Σχολείου, αφού και ο ίδιος υπήρξε για πολλά χρόνια εκπαιδευτικός και συνεχάρη όσους συνετέλεσαν για αυτή την δομή. Ευχήθηκε από την πλευρά του να γίνονται τέτοια έργα και τα παιδιά να μεγαλώνουν με Σοφία και πρόοδο κατά Θεόν. Ακολούθως ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας απένειμε τιμητική αναμνηστική πλακέτα τόσο στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, όσο και στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας. Τέλος, με την ολοκλήρωση των επίσημων χαιρετισμών πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις του Σχολείου, οι οποίες έχουν πλέον την δυνατότητα να φιλοξενούν τριακόσιους(300) και πλέον μαθητές και μαθήτριες.


Εκτύπωση   Email