Τέλεσις Παρακλήσεως στην Παναγία Χελιδονού (7.8.2014).

Με ιερό δέος και κατάνυξη τελέστηκε την Πέμπτη, 7 του μηνός,  το απόγευμα, ο Μεγάλος Παρακλητικός Κανόνας, στο Ιστορικό Παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίας Χελιδονούς), στο ρέμα της Χελιδονούς, στη Νέα Κηφισιά.  Στην Παράκληση χοροστάτησε για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε το ενδιαφέρον του και την ευλάβειά του γι’ αυτό το σημαντικό θρησκευτικό και πολιτισμικό Μνημείο.

Εδώ να σημειώσουμε ότι το Εκκλησάκι, εναπομείναν τμήμα παλαιάς Μονής, χρονολογείται από το 1583 μ.Χ. και κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ενσωμάτωση αρχαίου σπηλαίου με σταλακτίτες εντός του Καθολικού.

Η Παράκληση, λόγω της μεγάλης συμμετοχής πιστών, τελέστηκε υπαίθρια, κάτω από την πυκνή βλάστηση και σε ένα μαγευτικό δειλινό, όπου φύση και άνθρωπος αντάμωσαν για να υμνήσουν τον Ουράνιο Δημιουργό τους.

Το ως άνω Παρεκκλήσιο, σε λίγες ημέρες, στις  23 Αυγούστου, πανηγυρίζει, κατά την Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.  Είναι η δεύτερη Πανήγυρη, καθώς η πρώτη και κύρια είναι της Ζωοδόχου Πηγής.

 

Εκ του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Νέας Κηφισιάς


Εκτύπωση   Email