Η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού εορτάστηκε στην Μητρόπολή μας το διήμερο 26 - 27 Ιουλίου 2024.
Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Παραλίας Μαραθώνος, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Κηφισιάς, Πεύκης - Λυκοβρύσεως και Νεάς Μάκρης - Μαραθώνος, ιερείς της περιοχής και τον διάκονό του. Προ της Απολύσεως πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και εν συνεχεία η Αρτοκλασία. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανφέρθηκε στην ζωή και το μαρτύριο του εορταζομένου Αγίου.
Την κυριώνυμο ημέρα, Σάββατο 27 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης συνεπικουρούμενος από ιερείς της περιοχής τους εφημερίους του Ναού και τον διάκονό του. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην τιμή που απονέμεται στον Άγιο Παντελεήμονα, και η οποία προέρχεται από την μαρτυρία πίστεως που έδωσε εκείνος όσο ζούσε.
Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας, στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης, ετελέσθη ο Αναστάσιμος Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μιχαλουπόλεως και Κασοβίας κ. Γεωργίου, απο την Ορθόδοξη Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, παρουσία πολλών ιερέων της Μητροπόλεως και άλλων Μητροπόλεων. Προ της Απολύσεως πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Παντελεήμονος στο πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μιχαλουπόλεως για την παρουσία του στην Μητρόπολή μας και ευχήθηκε ο Άγιος Παντελεήμων να χαρίζει το πολύτιμο αγαθό της υγείας σε όλο τον κόσμο και να πρεσβεύει στον Κύριο για το καλό της Εκκλησίας. Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως κ. Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την τιμητική πρόσκληση, ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους ο Άγιος Παντελεήμων να γίνει πρότυπο ζωής.
Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού