ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού  κ. Κύριλλος  στο πλαίσιο της ποιμαντικής του μέριμνας για την επιμόρφωση του Ιερού Κλήρου, καθώς και των λοιπών χριστιανών, που επιθυμούν να μετάσχουν της θεολογικής παιδείας, υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας, για τη δημιουργία «Κέντρου Μάθησης» στην Αττική, με το Τμήμα Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, ο οποίος έχει θέσει υπό την υψηλή του επιστασία το Τμήμα Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με την παρουσία του και του Πρύτανη κ. Φιλίππου Πουγιούτα.

 Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, η Ιερά Μητρόπολη  Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού παραχώρησε αίθουσες στο Πνευματικό, Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Δήμου Μεταμορφώσης (οδός Χλόης καί Ὀδυσσέως), για τη λειτουργία του Κέντρου Μάθησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το οποίο θα εξυπηρετεί τις Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις (ΟΣΣ) του εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακού Προγράμματος Θεολογίας και τις συναντήσεις των φοιτητών τού συμβατικής φύσεως Διδακτορικού Προγράμματος Θεολογίας με τους επιβλέποντες Καθηγητές. Η Συμφωνία αυτή θέτει το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο Φορέων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και προβλέπει ενέργειες και δραστηριότητες για την ανάπτυξη και διοργάνωση μαθημάτων τόσο συμβατικής φύσεως, όσο και εξ αποστάσεως (Distance Learning), ανάπτυξη ή/και συνδιοργάνωση Προγραμμάτων «Δια Bίου Μάθησης» και γενικότερα διοργάνωση κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων, Ημερίδων και  Συνάξεων.

Δικαίωμα συμμετοχής στο μεταπτυχιακό προγράμμα έχουν όσοι κατέχουν Πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών αναγνωρισμένους από τους αρμοδίους  κρατικούς φορείς. Στο δε διδακτορικό προγράμμα δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι: α) είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος στη θεολογία και β) όσοι είναι κάτοχοι οποιουδήποτε μεταπτυχιακού διπλώματος και ταυτόχρονα έχουν θεολογική πανεπιστημιακή κατάρτιση προπτυχιακού επιπέδου.

 Στο πλαίσιο αυτό σας είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη των εγγραφών στα ως άνω Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά προγράμματα,  προτρέποντας κάθε ενδιαφερόμενο να απευθύνετε για οποιαδήποτε πληροφορία στη Γραμματεία Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Προγραμμάτων, η οποία εδρεύει στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, οδός Γρηγορίου Λαμπράκη 32, Κηφισιά, και στα τηλέφωνα 210 8084884 (εσωτ. 9), 697 4528156, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Υπεύθυνος  Γραμματείας:  Πρωτ. Γεώργιος Σταθόπουλος.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

  Α Εξάμηνο ECTS Credits  

THEO-510DL

Βιβλικές Σπουδές

                      7.5

THEO-520DL

Εκκλησιαστική Ιστορία

                      7.5

THEO-540DL

Πατρολογία και Αγιολογία

                      7.5

THEO-550DL

Θρησκειολογία και Διαθρησκειακοί Διάλογοι

                      7.5

 

                                         Β Εξάμηνο                                           

 ECTS Credits  

THEO-530DL

Παιδαγωγική, Φιλοσοφία της Παιδείας, Χριστιανική Παιδαγωγική και Πολυμέσα

7.5

THEO-560DL

Ποιμαντική, Χριστιανική Ηθική, Κοινωνιολογία, Οικολογία και Βιοηθική    

  7.5

THEO-570DL

Δογματική, Διορθόδοξοι και Διαχριστιανικοί Διάλογοι

  7.5

THEO-580DL

Χριστιανική Λατρεία, Υμνολογία και Τέχνη                                    

7  7.5

Γ΄ Εξάμηνο

 THEO- 600DL

         Διπλωματική Εργασία

                                     30

 

 

 

 


Εκτύπωση   Email